Nieuwe klanten werven met drie onweerstaanbare technieken

SalesSalsa_FishCatch
Nieuwe klanten werven? Ik sprak erover met een directeur van een  technisch bedrijf. Hij gaf aan moeite te hebben met het woord groei. Het vasthouden van de de huidige omzet koste hem inspanning genoeg. En dat is iets wat ik de laatste tijd vaak zie. Veel directeuren en managers zijn vooral bezig met het ‘dichthouden van de achterdeur’ en durven zelfs niet van nieuwe klanten werven te dromen. En dat is jammer. Want waarom zou je niet én je bestaande klanten houden én daarnaast groeien?

En daarom deel ik deze zomermaanden 3 onweerstaanbare technieken voor nieuwe klanten werven. Deze keer gaat mijn tip over vissen.

Tip 1. It takes a fish
Wees royaal, Deel je kennis met anderen en word de expert! Kijk bijvoorbeeld eens op de gemiddelde site van een installatiebedrijf, een metaalbewerkingsbedrijf, isolatiebedrijf of een adviesbureau in groene energie-oplossingen. De informatie is vooral aanbodgestuurd. Het gaat over het algemeen over wat ze in huis hebben en wat ze allemaal kunnen.

Is dat voldoende om nieuwe klanten te overtuigen? Nee beslist niet. Wat is het geheim? Deel je kennis. Op je website, op fora en blogs, op Linkedin, in spreekbeurten etc. Laat anderen profiteren van wat jij weet. Geef dus waarde gratis aan klanten. Ze zullen dan vaker je website raadplegen. Bovendien zullen er klanten op je site komen die contact met je opnemen om te praten over jouw oplossing voor hun problemen.

Dat doen ze graag, want jij bent immers de expert die kennis deelt! It takes a fish to catch one.

Er is ook nog een psychologisch effect verbonden aan het weggeven van kennis: klanten willen er je graag wat voor je terugdoen. Om de ‘rekening’ glad te strijken’ , zeg maar.
Dat biedt jou een grote kansen voor nieuwe klanten werven.

Heb je ook serieus zin in groei met nieuwe vissen?  En wil  je een visje uitwerpen over jouw bedrijf? Dan nodig ik u graag uit om kans te maken op een Gratis Verkoop Strategie Gesprek ter waarde van € 197,00 ex btw. Tijdens het gesprek bespreken wij de strategie van uw verkoop.

Heb je suggesties of heb je aanvullingen op mijn blog? Dat stel ik erg op prijs en daarom nodig je van harte uit te reageren!

 

 

Spread the word!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samenwerken met SalesSalsa?

Maak een afspraak!
© 2020 SalesSalsa. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Privacy