Hoe u klanten overtuigt (en uw product verkoopt) met een Paarse Koe

Hoe u klanten overtuigt (en uw producten verkoopt)? Stel: u heeft een prachtig product. Innovatief, van hoge kwaliteit en niet duur! Een gegarandeerde kaskraker. Toch? In de praktijk valt dat helaas vaak tegen. “Er zit meer in”, hoor je dan vaak. Maar hoe? Kortom: hoe haalt u met uw producten het beste verkoopresultaat?

Goede producten verkopen zichtzelf NIET

Een veel voorkomende misvatting is het idee dat een goed product zichzelf verkoopt. Dit is NIET het geval! Als u een goed product (of misschien zelfs het beste product) heeft moet u uw potentiële klanten (uw doelgroep) daarvan overtuigen. Klanten moeten uw product dus niet alleen kennen, maar ook geloven dat uw aanbod fantastisch is!

Durf uw doelgroep te kiezen

Het is onmogelijk om een aanbod te doen dat iedereen fantastisch vindt. Uitspraken als “Ons product is een uitkomst voor iedereen” of “Wij verkopen aan iedereen” duiden op een tunnelvisie die beter en meer verkopen vaak in de weg staat. Durf dus te kiezen voor UW specifieke klantgroep en durf voor deze klanten uniek en waardevol te zijn!

Klanten overtuigen met een goed verhaal – uw Paarse Koe

Een bijzonder product verdient een bijzonder verhaal. Met een bijzonder verhaal onderscheidt u zich van uw concurrenten. U wordt de Paarse Koe tussen alle zwart witte koeien. Een echte Paarse Koe vertelt waarmee ze haar klanten helpt en hoe ze dat gaat doen. Vaak voorzien van concrete voorbeelden uit de praktijk. Paarse Koeien overtuigen mensen en creëren verkoopkansen. Vertel uw Paarse Koe verhalen via verschillende kanalen (website, social media, brochures, dealers, verkopers etc).

Verkoopkansen benutten – de kracht van de verkoper

Verkopers zijn verantwoordelijk voor het benutten van verkoopkansen. Zonder Paarse Koe echter geen (of veel minder) verkoopkansen. Een verkoper kan zijn kracht alleen optimaal benutten als hij zijn Paarse Koeien kent.

Hoe u klanten overtuigt en uw product verkoopt en veel meer over succes in omzet kunt u ervaren en leren tijdens de Masterclass Groeien Met Paarse Koeien in Groningen op donderdag 26 maart 2014.

Spread the word!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samenwerken met SalesSalsa?

Maak een afspraak!
© 2022 SalesSalsa. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Privacy