3 up selling tips voor extra omzet

De 3 up selling tips voor extra omzet zijn onmisbaar voor de succesvolle verkoper.

upselling tips_SalesSalsaIeder product of service is geschikt voor upselling.  Als je jouw klant op het juiste moment het goede voorstel doet, kun je de omzet zelfs verdubbelen. Het kost namelijk 3 x zoveel inspanning omzet uit nieuwe klanten te halen, dan extra omzet uit de klant waarmee je al aan tafel zit.

 

 

1. Bepaal vooraf exact welk product of welke service je als upsell wilt inzetten tijdens de verkoop.

Bied je verschillende producten aan, deel ze dan in en bepaal tijdens het gesprek welke upsell het best past bij hetgeen je aanbiedt op dat moment. Probeer het de komende weken eens. Neem er de tijd voor en breng in kaart welk product of dienst jij gaat upsellen. Hou eraan vast en breng het verschillende keren in de praktijk.

2. Bereid je voor met een script.

De upsell is het belangrijkste, maar ook het eenvoudigste deel van je presentatie dat volgens een script moet gaan. Veruit de meeste verkopers gaan improviseren (als ze al aan upsell denken) zonder enig resultaat. Daardoor overtuigen ze niet. Professionals nemen de tijd voor het uitdenken van de upsell in een sterk aanbod. Ze willen als het ware de klant deze aantrekkelijk kans niet ontnemen. Ze hebben dan ook een positieve mind set t.o.v. meer verkopen. Een upselling script oefenen helpt enorm je verkoopresultaten te verbeteren!

3. Timing!

Een van de belangrijkste upselling tips voor extra omzet. Het beste moment om de upsell te doen is direct nadat de klant ‘ja’ heeft gezegd tegen je voorstel en dus de order. Ga meteen op basis van het script over tot de upsell en verzand niet in details. De klant staat in de koop-stand en dat is hét moment om de upsell te doen. Doe het, want hij is er op voorbereid, stop daarna met praten en wacht even af wat er gaat gebeuren.

Heb je ook suggesties of up selling tips voor extra omzet, laat ons weten en voel je vrij te reageren op dit artikel.

Wil je meer weten van de up sell technieken van SalesSalsa? Zet dan de knop om naar meer omzetresultaat.  Zo kom je met ons in contact.

Spread the word!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samenwerken met SalesSalsa?

Maak een afspraak!
© 2022 SalesSalsa. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer - Privacy